Weer met de Hemelvaartprocessie naar Handel

Donderdag 9 mei is weer zover. Traditiegetrouw is dit de dag van de Hemelvaartprocessie naar Handel. Deze processie wordt al sinds mensenheugenis georganiseerd door de Onze Lieve Vrouwe Broederschap van Gemert.  “Het is een waardevolle traditie, die ook nog steeds goed in de huidige tijd past. We kunnen de onderlinge verbondenheid zichtbaar maken in onze eigen lokale gemeenschap en ook de verbondenheid met de andere plekken in de wereld, waar mensen het veel minder goed hebben of zelfs voor hun eigen veiligheid moeten vrezen en vluchten. Deze lokale verbondenheid willen we vanaf dit jaar samen met de parochie Sint Willibrordus meer zichtbaar maken. Daarom worden ook de inwoners van de kerkdorpen van harte uitgenodigd.

Zoals gebruikelijk wordt om 08.30 verzameld bij de Sint Janskerk in Gemert. Iedereen is natuurlijk welkom om al vanaf het begin mee te gaan.. Het is ook de mogelijk voor de deelnemers uit de kerkdorpen en anderen om aan te sluiten bij het begin van de dorpskern van Handel als de hele afstand te groot is. Op het parkeerterrein van de voetbalclub in Handel kan geparkeerd worden. Vanaf hier gaat het dan gezamenlijk naar het processiepark in Handel. Hier zal om 10.00 de mis beginnen. Ook bij deze mis is iedereen welkom, ook degenen die niet in processie hebben meegelopen. Op Hemelvaartsdag zal dit ook de enige mis zijn in de parochie Sint Willibrordus.  Drie kwartier na afloop van de viering, zal de processie weer vertrekken voor de terugweg naar Gemert. Als ten gevolge van regenweer de processie niet kan vertrekken, zal de mis om 10.00 uur in de kerk van Handel zijn.

Voor mensen die graag mee zouden willen en geen vervoer hebben kan men contact opnemen met de plaatselijke contactpersonen van de parochie.

Vervoer kan dan geregeld worden.

Voor De Rips via Bets Gelden 06-15214686