Webinar zoekgebieden rond De Rips voor zonnevelden en windmolens

Praat mee over de zoekgebieden voor zonnevelden en windmolens!

 

U bent van harte uitgenodigd om op maandagavond 29 maart 2021 mee te praten over de uitdagingen die we als gemeente Gemert-Bakel hebben om de overstap te maken naar duurzame energie. Geef uw mening over zonnevelden en windmolens rond De Rips en Elsendorp.

 

Waarom stappen we over naar duurzame energie?

Het klimaat verandert. Fossiele brandstoffen raken op. De gevolgen hiervan op ons en onze leefomgeving beginnen steeds meer voelbaar en zichtbaar te worden. Denk aan wateroverlast door stevige buien en droogte door extreem hete zomers. Daar willen we wat aan doen, samen met u. De overgang van energie uit fossiele brandstoffen zoals gas, steenkolen en olie naar volledig duurzame energie, zoals zon- en windenergie, noemen we de energietransitie.

 

Waar komen de zonnevelden en windmolens?

Wij denken dat de zoekgebieden rond De Rips en Elsendorp het meest kansrijk zijn en willen u als inwoner van De Rips graag informeren over de tussenresultaten en de voorlopige voorkeur van het college van burgemeester en wethouders. We horen graag uw mening over de zoekgebieden en het idee om zonnevelden en windmolens te realiseren op Rips grondgebied.

 

Deelnemen aan het webinar

Het webinar wordt gehouden op 29 maart 2021 om 20.00 uur. Als u mee wilt doen aan het webinar, stuur dan een mail naar gemeente@gemert-bakel.nl onder vermelding van webinar zon en wind. U ontvangt dan een link om er digitaal deel te nemen.

 

Enquête

Vanaf 29 maart wordt ook een digitale enquête verspreid. Als u zich aanmeld voor het webinar, ontvangt u later ook een link naar de enquête waarin u uw persoonlijk mening kunt geven over de zoekgebieden. Als u liever een papieren versie ontvangt, kunt u naar de gemeente bellen (0492 378 500). U krijgt dan één enquête met antwoordenveloppe thuisgestuurd.

 

Meer info m.b.t. RES en Gemert Bakel:

  • Naslag werk (presentatie) van eerdere webinar op maandag 26 oktober 2020 “zon en wind in Gemert-Bakel “: https://www.gemert-bakel.nl/waar-komen-zonnevelden-en-windmolens-in-onze-gemeente
  • In het plan met de Metropoolregio Eindhoven staan onder andere de zoekgebieden voor grootschalige opwek van energie. Alle informatie is terug te vinden op de site www.energieregiomre.nl. Vanaf 22 maart 2021 komt er weer een nieuwe versie beschikbaar, de RES 1.0.