NIEUWS *** SUPERMARKT DE RIPS ***

Helaas gaat de Ripse supermarkt van Gerry en Rietha, supermarkt Baltussen, Dagwinkel De Rips, haar deuren bijna sluiten. Zaterdag 24 september is de laatste dag dat de winkel is geopend.

Omdat de supermarkt voor vele dorpsgenoten een belangrijk onderdeel van het dorp is en dit zeer gemist zou gaan worden, zijn we met een groep Ripse vrijwilligers een werkgroep gestart om te bekijken of er mogelijkheden zijn om een winkel voort te zetten. In welke vorm dan ook.

Er zijn gesprekken geweest met diverse mensen en partijen en we hebben een ondernemer bereid gevonden om een supermarkt op te zetten, namelijk Gerard en Lieke van De Viersprong. Zij hebben naar ons verhaal geluisterd en waren eigenlijk direct enthousiast, dus dat is goed nieuws voor alle Ripsenaren! Ze zijn meteen aan de slag gegaan met het uitwerken van de plannen.

Lieke en Gerard gaan een mooi assortiment voor iedereen aanbieden en dat doen zij voor nu in de cafetaria. Ze zijn al op kleine schaal gestart en dat vooral omdat het voor hen ook zoeken is, hoe zij dit het beste kunnen aanpakken. Dus door nu alvast wat uit te proberen, gaan ze proberen er eind september helemaal klaar voor te zijn, zodra Gerry en Rietha gaan sluiten.

*** Wat willen ze gaan doen? ***

Lieke en Gerard gaan de uitdaging aan om voor de Ripse mensen in de eerste levensbehoefte te voorzien. Lokaal en biologisch zul je terug gaan zien in de winkel. Zo krijgen we een echte streekwinkel in ons dorp!

Een korte omschrijving van het (voorlopige) assortiment:

Zuivel, verse groenten en vers fruit – van lokale ondernemers.

Brood – van Bèr Vogels

  • Er komt een Ripse brood lijn: met Rips volkoren ,Rips donker en Rips blond brood.
  • Broodjes in diverse smaken.
  • Croissants, worstenbroodjes e.d.
  • Wie wekelijks brood wil bestellen, houd de Facebook- en/of Instagram pagina van de Viersprong in de gaten of loop t.z.t. een keer bij de Viersprong binnen.

Broodbeleg, zoet en hartig.

Italiaanse specialiteiten (pasta e.d.).

Frisdranken, wijnen en bier.

En nog veel meer.

 

Mensen kunnen de boodschappen in de winkel in de cafetaria doen. Je kunt ervoor kiezen om online je boodschappen te bestellen middels www.winkeldeviersprong.nl en ook het telefonisch doorgeven van bestellingen is mogelijk.

Men kan ook een vaste bestelling plaatsen voor iedere week, tweewekelijks of per maand.

De winkel heeft ruimte openingstijden:

Maandag en dinsdag:                                    gesloten

Van woensdag tot en met zondag:           van 10.00u – 21.00u

Wij zijn erg blij dat we een winkel in de Rips kunnen houden en hopen dat iedereen in het dorp dit mooie initiatief van harte steunt.

Groetjes van de Werkgroep