Inloopspreekuren Energiecoaches van Duurzaam Gemert-Bakel

Ook zo geschrokken van de nieuwe energietarieven?
De energietarieven voor elektriciteit en gas zijn de laatste tijd enorm gestegen. Vooral mensen die een variabel tarief hebben krijgen daardoor te maken met een flink hogere energierekening. Met een vast tarief voor meerdere jaren merk je er nog niet veel van, maar na afloop van de vaste periode natuurlijk wel. De overheid probeert de energielasten voor de gebruikers een beetje in de hand te houden door een verhoging van de teruggave energiebelasting, maar aan het eind van de streep blijft nog altijd een fors hogere energierekening over.

Deskundige voorlichting en/of een afspraak met een Energiecoach
Over deze en andere onderwerpen kun je (gratis) voorlichting krijgen van de energiecoaches van Duurzaam Gemert-Bakel. Deze voorlichting is onafhankelijk en objectief. Op de zaterdagen 12 en 26 februari houden ze weer inloopspreekuren in de Boelthiek, Gerardusplein 1 in Gemert. Je bent welkom tussen 11.00u en 14.00u.  Als je een uitgebreider gesprek wil, maak dan vooraf een afspraak door een e-mail naar duurzaamgemertbakel@gmail.com te sturen.

Ook kun je thema-avonden bezoeken, bv. over isolatie, warmtepompen, zonnepanelen, of subsidies en financieringen. Ga hiervoor naar de website www.energiehuisslimwonen.nl en schrijf je in voor een van de thema’s.

Een energiecoach aan huis laten komen voor een Warmtelek-scan is ook mogelijk. Vooral interessant bij huizen ouder dan 1990. Daarvoor moet je wel een kleine onkostenvergoeding betalen. Op de website vind je meer informatie en een handige woning QuickScan.