Cursus Digisterker,

De overheid gaat digitaal. Jij ook?
Op 17 januari start er weer een cursus ‘Digisterker’ bij Bibliotheek De Lage Beemden in Gemert. De cursus is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze hun DigiD moeten gebruiken voor internetdiensten van de overheid. De cursus is gratis, ook voor niet bibliotheekleden.
Bij de overheid, en ook bij instanties in de zorg, regel je met je DigiD steeds meer zaken met de computer en het internet. Dat maakt het aanvragen van toeslagen, het aanvragen van een identiteitsbewijs of een afspraak maken bij de gemeente niet altijd gemakkelijker. Veel mensen vinden dit dan ook lastig. Voor hen is de cursus Digisterker ontwikkeld. De bibliotheek helpt mensen op weg met de digitale overheid.
Je DigiD gebruiken, iemand machtigen, de DigiD app installeren, je weg vinden op de website van je eigen gemeente, de belastingdienst of het patiënten portaal van het ziekenhuis. Dit en meer komt aan bod en leer je bij de cursus Digisterker.
De cursus vindt plaats in de bibliotheek van Gemert en bestaat uit vier bijeenkomsten op woensdagochtend. Steeds van 9.30 tot 12.00 uur. De data zijn 17, 24 en 31 januari en 7 februari 2024. Er is ruimte voor 7 deelnemers. Cursisten moeten wel een beetje met de computer en internet kunnen omgaan, beschikken over een eigen e-mailadres en een mobiele telefoon.
Aanmelden kan vóór 10 januari via telefoonnummer 0492 – 323245. Er wordt dan om de volgende gegevens gevraagd: naam, e-mailadres, telefoonnummer, woonplaats en wel of niet in bezit van een werkend DigiD.