Ambassadeurs 2015

Regelmatig roept het Dorpsoverleg uit De Rips iemand of meerdere personen uit als “ambassadeur” van De Rips. Dit betekent dat deze persoon of personen een bijzondere betekenis hebben voor ons dorp vanwege hun grote inzet op vrijwillige basis.

Ook in 2015 willen we een ambassadeur uitroepen, echter onze gedachten kwamen dit keer uit bij een hele groep vrijwilligers met één opperhoofd, te weten Kees van Tiel.

Al jaren wordt namelijk het hertenkampje in De Rips keurig netjes bijgehouden en verzorgd door Kees. Daarnaast is hij, samen met nog zo’n 20 andere vrijwilligers actief op en rondom het kerkhof. De grootste groep is om de veertien dagen op woensdag morgen te vinden op het kerkhof voor onderhoud. In de herfstperiode worden ze daarbij versterkt met 4 personen om het blad extra te ruimen. Bij het knippen van de heg komen nog 2 vrijwillige specialisten helpen. Daarnaast is er nog een vrijwilliger die er voor zorgt dat de bloembakken op het kerkplein 2 maal per jaar gevuld worden en dat de Calvarieberg van het kerkhof, er netjes bij staat.

Kortom, het kerkhof en de hertenwei liggen er altijd keurig netjes bij dank zij deze vrijwilligers. Een enorme bijdrage voor ons dorp, maar voor hen zelf ook een leuke manier van actief samenzijn. Want onder het werk wordt er natuurlijk ook gezellig “gebuurt” en is er ook ruimte voor de welverdiende koffiepauze. Deze vrijwilligers verdienen een dikke pluim en daarom willen wij ze een keertje in het zonnetje zetten. Tijdens de openbare vergadering van het Dorpsoverleg op 2 november a.s., zullen alle aanwezige vrijwilligers nogmaals bedankt worden. Maar op de woensdag 28 oktober hebben wij ze alvast verrast met een lekker stuk gebak en hun uitverkiezing. Natuurlijk hoort daar ook een kado bij en omdat ze nog een grote kruiwagen nodig hadden, hebben wij die meegebracht. Voor iedereen was er ook een mooi potlood met opschrift: “Uit ’t goede hout gesneden”.

Natuurlijk hopen we dat deze vrijwilligers nog jaren vooruit kunnen met dit onderhoud, maar leeftijd kan wel eens parten gaan spelen. Daarom is deze groep op zoek naar verjonging. Mochten er mensen zijn die ook graag op deze manier een steentje bij willen dragen voor ons dorp, af en toe op een woensdag ochtend, dan zijn ze van harte welkom om een keertje te komen kijken. Voor meer informatie kan ook contact opgenomen worden met Toni van Zeeland.

Mannen ….. Hartelijk dank namens de hele Rips!