75-jarig Concordia De Rips zoekt oud-leden voor reünie

Op 1 april 2024 is het 75 jaar geleden dat Kerkelijke Fanfare Concordia in De Rips werd opgericht. Om dit te vieren zullen we de komende tijd verschillende activiteiten organiseren. De eerste activiteit is een reünie met een pubquiz op zaterdag 6 april in Partycentrum D’n Eik. Voor deze reünie is Concordia op zoek naar oud-leden. Het jubileumjaar wordt op 29 maart 2025 afgesloten met AURELIUS theatershow, 75 jaar muziek in De Rips.

Bent of kent u een oud lid van Concordia? Meld dit dan aan ons via 75jaarconcordia@concordiaderips.nl zodat wij u een uitnodiging kunnen sturen en op de hoogte kunnen houden van onze andere activiteiten. Wij ontvangen bij voorkeur een e-mailadres. Op zondagmiddag 14 april houden we ons Felicitatieconcert waarbij o.a. Antoon de Kleijn, die lid is geworden in het jaar van oprichting en dus 75 jaar lid is, wordt gehuldigd. Natuurlijk houden we ook dit jaar ons Zomeravondconcert op woensdag 19 juni, maar we laten ons ook horen tijdens het Pleinconcert georganiseerd door het 150-jarige Musis Sacrum in Bakel op zondag 30 juni. Op 7 september is er een feestelijke dag en avond voor de actieve leden.

Het jubileumjaar wordt afgesloten in het weekend van 29 maart 2025 met de AURELIUS theatershow, 75 jaar muziek in De Rips. Na afloop van deze show is er feest voor iedereen die Concordia een warm hart toedraagt. Kerkelijke Fanfare Concordia werd opgericht door Pastoor Vereijken en broeder Aurelius, deze laatste was de eerste dirigent en verzorgde de opleidingen. Met 25 leden werd er gestart met repetities in het zaaltje achter de kerk en pastorie.
Een bekend onderdeel van Concordia was de Holzhacker Kapelle onder leiding van Wiet van der Hoff. Bekende evenementen die Concordia heeft georganiseerd zijn de Avond Fietsvierdaagse met wedstrijden door amateurwielrenners op hometrainers, de muziekfeesten en natuurlijk de Proms in de Peel.

1e groepsfoto in 1952 Kerkelijke Fanfare Concordia Rips voor de nieuwe kiosk
Voorste rij 4e van links Pater Vereijken en 5e van links broeder Aurelius